Valg af møbel

Hvordan finder jeg det møbel der passer til min bagvæg?

Du skal bruge målene på skunkhøjden (i cm) og skråvinklen (i grader) hvor møblet ønskes placeret (eller indbygget). Du indtaster de 2 tal (gerne med decimaler) i ATTICCOs regnemodel: https://atticco.dk/da/koebsguide/din-losning/, der herefter udregner og præsenterer hvilke varianter og størrelser af møbler der passer til din bagvæg. Der kan godt være flere alternativer møbelstørrelser der passer. Er der ikke et møbel der passer 100% vil det fremgå af regnemodellen.

Hvordan måler jeg skunkhøjden og skråvinklen på min bagvæg?

Skunkhøjden, der måles i cm, er den lodrette væg fra gulvet til der hvor skråvæggen begynder.

Vinklen på din skråvæg, der måles i grader, er vinkel ml. vandret (dit gulv) og skråvæggen. En typisk skråvæg er mellem 30 og 60 grader.  Læs i detaljer om din opmåling og se en video med et eksempel på en måling. Endelig er der et link til en app til din smartphone hvor man gratis kan downloade en vinkelmåler. https://atticco.dk/da/koebsguide/2-din-maaling/

Kan jeg selv vælge møbelvariant; Lavt el. højt, fritstående el. indbygget møbel?

Et perfekt tilpasset møbel er et møbel der passer op mod både skunkvæg og skråvæg. For at kunne sikre at der er perfekt fit mellem møbel og bagvæg, er det ikke muligt valgfrit at vælge ATTICCO variant. Har man eksempelvis en høj skunkvæg så skal man enten have et Højt fritstående møbel eller et (lavt) indbygget møbel. Omvendt har man en skråvæg helt uden lodret skunk – hvor skråvæggen altså går helt ned til gulvet – så vil det høje fritstående møbel slet ikke passe – mens det lave fritstående møbel passer perfekt her. Derfor skal man forbi regnemodellen for at sikre sig, at man får et ATTICCO der passer perfekt.

Hvad gør jeg, hvis regnemodellen ikke tilbyder den variant jeg ønsker?

Du kontakter ATTICCO via chatten på websitet, via tlf (23297947) eller du sender en mail til  kontakt@atticco.dk og oplyser dine mål på skunkhøjde, skråvinkel og rummets bredde og hvilken møbelvariant du er interesseret i. Så vil vi i dialog med dig præsentere dine muligheder. Vi tilbyder dig specialplader der kan understøtte en standardløsning.

Hvad gør jeg, hvis regnemodellen siger at der ikke er et møbel der passer?

Du kontakter ATTICCO via chatten på websitet, via tlf. (+45 23297947) eller du sender en mail til   kontakt@atticco.dk og oplyser dine mål på skunkhøjde, skråvinkel og rummets bredde. Så vil vi i dialog se på hvilken specialløsninger som kan være interessant hos dig. Vi tilbyder dig specialplader til dette formål. Vi kan samtidig tegne for dig hvordan dit specialmøbel skal tilpasses.

Hvad betyder det at et møbel kan samles og få vidt forskellige ”udtryk”?

Det fritstående møbel kan samles og tilpasses fleksibelt i højde og dybde og derved udtrykke sig i forskelligt i rummet. De tilhørende møbelben er nemlig fleksible i højden ml. 7 og 25 cm og det samme gælder møbelsidepladerne der er fleksible i dybden ml. 60 og 100 cm. Du kan med varierende højde på møblets ben trække møblet ind under skråvæggen (lave ben/reduceret dybde) eller skubbe møblet ud i rummet (høje ben/øget dybde). Denne beslutning skal du først tage ved samling af møblet.

Hvor ser jeg om mit fritstående møbel kan få et andet ”udtryk” (højde og dybde)?

Dine muligheder for tilpasning af det fritstående møbel fremkommer når du indtaster din skunkhøjde og vinkel på skråvæggen. I skemaet ved siden af møbelbilledet, ser du varierende højde på møbelben og tilhørende møbelhøjde og møbeldybde. https://atticco.dk/da/koebsguide/din-losning/

Hvorfor skal jeg ikke indtaste mine møbel-mål eller væg-mål når jeg bestiller?

Når du bestiller et lavt hhv. højt fritstående møbel modtager du altid et møbel med samme korpus i hhv. lav og høj version. Det er de fleksible møbelben (højde) og sideplader (dybde) der sikrer at det leverede møbel er fleksibelt og passer til din og mere end 100.000 forskellige andre skråvægskombinationer. Dette er kernen i den patenterede løsning bag ATTICCO. Fordi fleksibiliteten er lagt i møbelben og sideplader som du selv tilpasser, kan vi levere til dig fra dag til dag og du skal første beslutte dit møbeludtryk når du samler møblet.

  • Lavt fritstående møbel med spids bagkant (lavt korpus),
  • Lavt fritstående møbel med lige bagkant (lavt korpus)
  • Højt fritstående møbel med lige bagkant (højt korpus)
  • Mini Indbygget møbel
  • Lavt indbygget møbel (lavt korpus)
  • Højt indbygget møbel (højt korpus)

 

Se korpusmål på link: https://atticco.dk/da/vejledninger/

Hvorfor har reolhylderne og skufferne ikke altid samme dybde som møblet?

ATTICCO benytter ALTID en standard korpus der er 60 cm i dybden (svarende til et køkkenskab) og i højden: 70,5 cm i LAV og 105 cm i HØJ.  Det betyder at uanset om du samler et møbel der har sideplader på 62 cm eller 98 cm i dybden, så er det samme korpus der benyttes og dermed samme (funktions-) rum for reol, skab og/eller skuffer. Reolhylderne har en dybde på op til 60 cm og skufferne en dybde op til 55 cm.

Er det så ikke spild af plads under skråvæggen at skuffen er 55 cm og ikke 85 cm eksempelvis? Ja og Nej. Ja fordi du ikke bruger pladsen og så er det per definition spild. Og nej fordi en skuffe på op til 95 cm x 75 cm vil fungere meget dårligt. Skuffen vil blive meget tung og bunden vil meget let gå ud af skuffen. Dertil kommer at prisen på møblet med individuelle mål bliver markant højere end prisen i dag, idet hvert enkelt møbel skal tilrettes hver enkel kunde.

Hvordan opnår jeg samme ”udtryk” på mit indbyggede møbel som et fritstående møbel?

ATTICCO tilbyder salg af ekstra plader hvorved du får samme look på det indbyggede og det fritstående møbel. Kontakt ATTICCO og få et konkret tilbud og tegninger på de ekstra plader du skal benytte.

https://atticco.dk/da/vejledninger/

Kan jeg bestille mit møbel i en anden farve eller overflade?

ATTICCO benytter en underleverandør der er fuldt fleksible mht. levering i valgfrie farver og finér. Kvaliteten er i top men qua håndholdt enkeltproduktion når vi taler special overflader er der merpris og leveringstid.

Er det valgfrit om jeg vil have reol, skab eller skuffer og hvor vælger jeg det?

ATTICCO møblet er indrettet således du altid helt valgfrit kan vælge mellem et møbel der er udstyret som reol, skab eller som et skuffemøbel. Når du har valgt variant og bredde skal du vælge hvilke funktioner det skal have: Reol, skab og/eller skuffe. Rækkefølgen af de møbelfunktioner du vælger er 100% valgfrit og beslutningen skal først tages ved samling af møblet. Og fortryder du placeringen kan du altid flytte rundt på funktionerne.

Hvilke bredder kan jeg vælge ATTICCO møbel i?

Et fritstående møbel leveres i 4 bredder bestående af 1 til 4 korpus. Det kan bestilles som Solo (83 cm), Duo (163 cm), Trio (243 cm) eller Quattro (323 cm). Disse 4 bredder leveres alle med en ubrudt topplade i fuld bredde. Indbygget møbel kan sammenbygges i det uendelige og med en bredde per enhed på 80 cm.

Hvorfor kan jeg kun købe bøjlesystemet til det høje møbel?

For at få glæde af en bøjlestang forudsætter det en vis frihøjde. Frihøjde er ikke tilstrækkelig i det lave møbel. Omvendt i det høje møbel er der mere end 90 cm fra toppen af bøjlestangen til bunden af skabet, hvilket vil er tilstrækkeligt for de fleste jakker, skjorter mm.

Kan jeg undgå at købe hyldepladerne med?

ATTICCO tilbydes med funktionerne reol, skab og skuffe. Dertil kan man tilkøbe et bøjlesystem. Reol og skab sælges IKKE uden hyldeplader. Vælger man at montere bøjlesystemet vil man i mange situationer kunne bruge det ene sæt hylder, idet der er lavede ekstra huller til dette hyldesæt nederst i skabet.

Levering

Leveres møblet samlet?

ATTICCO møbler leveres altid ikke-samlet og i flade bokse. Det betyder at møblet skal samles på stedet for opstilling/indbygning. Omvendt har det muliggjort markant lavere priser og en markant lettere transport og opbringning til tagetagen. Alle fritstående og indbyggede møbelløsninger leveres på palle, hvilket understøtter skadefri levering fra ATTICCO til kunde.

Hvor store er møbelpakkerne og deres vægt?

Den maksimale pakkevægt er 30 kg. Den længste pakke er 330 x 40 x 5 cm og den største pakke er 105 x 110 x 5 cm. Et fritstående møbel som duo lav med Skuffe/skab består af 10 pakker og vejer ca. 100 kg. En fritstående Quattro Høj med skuffer består af 22 pakker og vejer lige knap 300 kg.

Hvorfor fremkommer fragtsatserne?

Fragtomkostningernes afspejler mønstret i de omkostninger der er på de forskellige møbelvarianter. Den faktiske fragt er endog højere end det der faktureres kunderne. ATTICCO har valgt at dække en del af fragtomkostningerne.  Køber man flere møbler på en gang opnår man en ekstra mængderabat, idet fragten kan fastlåses på en maksimumssats.

Hvor lang er leveringstiden?

ATTICCO tilstræber at være lagerførende i det komplette sortiment. Det betyder ATTICCO typisk kan afsende dagen efter ordremodtagelse og for danske kunder gælder at der så leverer dag 2 efter bestilling. Udenlandske kunder skal regne med 3-5 dages levering

ATTICCO iværksætter ALDRIG levering uden at leveringsdagen er aftalt med kunden.

Hvorfor kan jeg ikke få et bestemt leveringstidspunkt? Og hvorfor ikke i weekenden?

Enhver transportør må tilrettelægge deres ruter efter de forsendelser de modtager. Da forsendelserne varierer fra dag til dag, er det umuligt for dem at give et fast leveringstidspunkt.

Kun få danske distributører leverer på palle til slutkunder. Ingen af disse har udlevering i weekend og helligdage.

Kan jeg få hjælp til opbringning af mine pakker?

Danske Fragtmænd tilbyder at bringe dine pakker til dit bestemmelsessted. Der betales per indledende 10 minutters service (ca. 125 kr.) og derefter per 5. min. Du skal som kunde selv hold tjek på tiden. Kontakt ATTICCO for at booke denne service.

Kan jeg selv hente møblet? og hvor?

ATTICCO har lager i Midtjylland og efter aftale kan man hente sin bestilte varer her. Der er åben for afhentning ml. kl. 07 og 15 mandag til torsdag. Afhentning kun efter skriftlig aftale.

Afhentninger sker fra adressen Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup. Varerne udleveres fra Port 4. Ved bestilling følger kort med ruteangivelse til port 4.

Kan jeg returnere møblet?

Ja, som det fremgår af handelsbetingelserne kan man godt returnere indkøbte ATTICCO møbler. Venligst læs handelsbetingelserne for hvordan du præcist skal forholde dig.  https://atticco.dk/da/handelsbetingelser-og-garanti/ 

ATTICCO vil modregne direkte omkostninger til kontrol af pakker der har været åbnede (max. 100 kr pr pakke) og en ekstra sats for møbelpakker der også har været samlet (Max 300 kr pr. pakke). Betalingen dækker tab ved gensalg til reduceret pris. ATTICCO er gerne behjælpelig med bestilling af fragt.

Samling

Er møblet svært at samle?

Alt er relativt. Men svært synes vi ikke det er – heller ikke de mange kunder som ATTICCO hidtil har betjent. Men et stort møbel på op til 300 kg tager naturligvis tid at samle. En kunde har beskrevet det som at bygge med LEGO. Hvis man følger samlevejledningen step for step er opgaven nok stor men IKKE svær.

Kan jeg få hjælp til at samle møblet?

ATTICCO tilbyder IKKE samling af møbler. Det er vores erfaring at en god Handyman fra lokalområdet er et godt alternativt til selv at samle møblet. Som kunde er man altid velkommen til at kontakte ATTICCO for et godt råd, hvis man under samlingen er stødt på et problem. Skrive til Service@atticco.dk eller giv os et ring (+45 23297947) mens du sidder med problemet J.

Hvordan justerer jeg møblet hvis gulvet er skævt?

Idet møbelbene er fuldt fleksible fra 70 til 250 mm er der alle muligheder for at justere møbelbenene.

Hvad gør jeg hvis bagvæggen afviger markant fra venstre til højre side af et møbel?

Hvis det er skunkhøjden der afviger skal man I tilpasning af sidepladerne tage udgangspunktet i målene fra den laveste skunk. Hvis det er gulvet der er skævt kan man justere i møbel-benene der er fuldt fleksible fra 70 til 250 mm. Er det i bagvæggen skævheden opstår er det lidt mere tricky. Generelt anbefaler ATTICCO at begge sideplader tilskæres i samme mål og man benytter de 2 vedlagte kantbånd på hhv. 15 og 45 mm til at optage evt. luft ved sidepladerne. Er skævheden på mere end 25 mm kan det komme på tale med 2 uensartede sideplader – kontakt da gerne ATTICCO for specifik vejledning. Ved mindre afvigelser anbefaler ATTICCO at man benytter kantbåndet og samtidig accepterer om der opstår 5 – 15 mm luft ml. møbel og væg. På traditionelle fritstående møbler er det ikke usædvanligt med op til 50-100 mm luft ☺.

Hvordan sikres samme højde på 2 fritstående møbler placeret over for hinanden?

Hvis skunkhøjde og skråvinkel varierer på 2 modsatrettede skråvægge vil man IKKE automatisk blive anbefalet samme mål for benhøjde og dybde af sideplader på de 2 møbler. Der kan være op til +/- 1 cm på benhøjden. Med en vis afstand ml. de 2 møbler er det dog tvivlsomt om nogen lægger mærke til dette. Men er ens møbelhøjde helt afgørende, kan man vælge at opjustere benhøjden på det laveste møbel. Konsekvensen er at møblet skubbes ud fra bagvæggen og der opstår et mindre luftrum ml. sideplade og skunkvæg. Dette luftrum kan enten accepteres eller dækkes af det medfølgende kantbånd.

Kan jeg flytte møblet efter samling?

Ja det kan du godt – men det er vigtigt at møblet flyttes ikke som en samlet enhed, men opdelt i korpus-enheder. Dvs. en trio flyttes ved at man afmonterer toppladen (ikke nødvendigvis sidepladerne) og derefter de i alt 8 samleskruer som holder de 3 korpus sammen. En Trio flyttes derefter som tre møbler.

Når Trioen så skal samles igen – måske et nyt sted – et det vigtigt at man igen sikrer sig at møblet er i lod/vatter og at det spændes godt sammen inden toppladen igen monteres.

Vedligeholdelse

Hvordan vedligeholder og plejer jeg mit møbel?

ATTICCO har fuldlakerede plader. Vi anbefaler at man med en tør eller let fugtig klud aftørrer overfladerne. Man kan evt. benytte vand med en alm. opløsning af rengøringsmiddel.

Er det muligt at ny/om-lakere møblet?

ATTICCO møbel er 100% mdf – ingen plast eller spånplader. Valget af mdf muliggør at du til enhver tid kan vælge at få eksempelvis fronter, sideplader og topplader lakeret i en ny farve.